KÖRNYÉK (AJÁNLÓ)

MALKIA PARK

Diósförgepatony – térség: Duna menti alföld, Termálfürdő Dunaszerdahely, Termálfürdő Nagymegyer – régió: Dunamente

Malkia Park egy állatmentő park, ami érdekes és ritka állatokkal, szórakozási lehetőségekkel várja a látogatókat. Nagyszerű kikapcsolódás az egész család számára. A Duna menti alföld térségében található, Dióspatony (szlovákul Orechová Potôň) községében, a Slovakia Ring szomszédságában. Dunaszerdahelytől megközelítőleg  9 km távolságra terül el, valamint Pozsonypüspökitől (Podunajské Biskupice) körülbelül 32km-re.

SLOVAKIA RING

Diósförgepatony – térség: Duna menti alföld, Termálfürdő Dunaszerdahely, Termálfürdő Nagymegyer – régió: Dunamente

Végre van egy hely Szlovákiában is, ahol az autós elengedheti a lovakat a motorháztető alatt, és elfelejtheti az ötvenes határt. A korlátlan sebesség és a versenypályán való végtelen száguldás extra adag adrenalinnal tölti fel.

A magas minőségű, legjobb motoros edzőpálya egyedülálló lehetőséget kínál vezetési képességeinek javítására, a gyors vezetés megtapasztalására, a technika gyakorlására vagy egyszerűen a vezetés örömének élvezetére. A versenyző csapatoknak és ügynökségeknek lehetőségük van arra, hogy minden szempontból ideális pályát minőségi rendezvény megszervezésére használják.

Dunatőkési vízimalom

Dunatőkés – térség: Duna menti alföld, Csallóköz – régió: Dunamente

A Dunatőkési vízimalom az egyetlen fennmaradt műszaki műemlék a dunaszerdahelyi járásban. A vízimalom a Csallóközben hajdan működő több száz vízimalom utolsó hírnöke. a Kis-Duna tőkési ága jobb partján találja meg az idelátogató a háromszintű hófehér épületet, mely hatalmas kerekével már messziről felhívja magára a figyelmet. A malomban fennmaradt az eredeti berendezés: a vízikerék, az őrlőmű, az osztályozó és gabonaszelelő az őrlemény tisztítására. A malmot 1920-ban Cséfalvai János építette, és 1942 működött. A II. világháború alatt súlyosan megsérült. A háború után már csak 1950-ig használták. 1987-ben rekonstruálták. A Csallóközi Múzeum – a malom jelenlegi működtetője egy a malmokról szóló állandó kiállításának ad otthont. A malom környéke a Tőkési-ág kristálytiszta vize, valamint a partmenti fák látványa miatt helyiek és a turisták körében is népszerű. A Tőkési-ág állami természetvédelmi táj.

Nyárasdi termálfürdő

Nyárasd – térség: Csallóköz – régió: Dunamente

A termálfürdő a Kis-Duna festői szépségű környezetében található, 13 km-re Dunaszerdahelytől. A vendégek pihenését négy medence biztosítja, amelyek közül három termálvizes medence és egy úszómedence. Az ásványtartalmú termálvíz jótékonyan hat a mozgásszervi megbetegedésekre. A termálfürdő területén található gyermekjátszótér, fitnesz, szauna és vízterápia. A fürdő területén és annak vonzáskörzetében szállás- és étkezési lehetőségek állnak rendelkezésre, illetve egy autókemping, ahol lehetőség van sátorozásra.

Sedin Golf Resort

Nagyfödémes – térség: Duna menti alföld – régió: Dunamente

A Kis-Duna ártéri erdőivel körülvett 18 lyukú Sedin golfpálya a Duna-alföldön, a Galánta kerületben, Nagyfödémes falu közelében található. Az üdülőhely a játszani vágyóknak kínál egy két lyukú pályát akadémiával és gyakorlópályával.

A golfpályához tartoznak még vízterületek, és nem hiányoznak az erdős részek sem. A pálya ideális vállalati rendezvények, valamint amatőr és profi golfversenyek számára.

A nehezebb pálya lehetőséget kínál a készségek kipróbálására. A kezdőknek és érdeklődőknek egy a golf megismeréséről szóló képzési programmal is kedveskednek.

Morava hajó, Sétahajózás a Bősi vízierőmű vízkamrákon keresztül

Bős – térség: Duna menti alföld, Csallóköz – régió: Dunamente
Az érdeklődőknek lehetőségük van egy sétahajózáson részt venni a Morava hajó fedélzetén, Bősön a vízi erőműnél. A kirándulások hossza 1 – 2 óra. A hajókiránduláshoz minimum 30 fő szükséges. A hajó áthalad a kamrákon majd visszatér az indulás helyszínére. A körutazás során lehetőség van szlovák nyelvű idegenvezetésre is. A Morava hajó ideális helyszín ünnepségek szervezéséhez is. A hajó kapacitása 80 fő. A kirándulások megrendelés alapján indulnak április 1 – október 30 között.

Indulás:
12:00 – min. 30 fő a résztvevő esetén
14:00 – min. 30 fő a résztvevő esetén

Az egyes dátumok telefonon is lefoglalhatók. A résztvevőknek fél órával az indulás előtt meg kell jelenniük a kikötőben.

Ondava – Sétahajó Bősön

Bős – térség: Duna menti alföld, Csallóköz – régió: Dunamente

Az Ondava sétahajó Bős városában horgonyoz, programajánlatai között körutak találhatók. A vendégek számára 2 körút-program áll a rendelkezésre. Az első hajókörút egy 1 órás vízerőművet bemutató hajózás, vagy egy 2 órás, zsilipeken keresztüli út. A további kínálatban hajóutak szerepelnek a Bős-Dunacsúny, Bős-Esztergom, Bős-Pozsony, vagy Bős-Hainburg szakaszokon. Igény esetén saját elképzelés szerinti hajóutak szervezése is megoldható. A hajó szolgáltatásai között bankettek, esküvői ünnepségek, fogadások szervezése is szerepel. Iskolai hajókirándulások szervezése is szerepel a programok között.

Jókai vízimalom

Jelka (Jóka) – térség: Csallóköz – régió: Alsó-Vágmente

A Jókai vízimalom a Kis-Duna egyik gyönyörű kanyarulatában található. A felújított malom, amely eredetileg Németh József tulajdonában volt, jelenleg nyitva áll a látogatók előtt. A Szlovákia délnyugati részén fekvő figyelemre méltó műemlékhez földút vezet (1 km) a falu útjától Dunaszerdahely irányába. A malomról szóló legrégebbi irat 1894-ből származik. A malom eredetileg két közepén épített hajóból állt, amelyeket egy hatalmas malomkerék kötött össze. A malom domináns épülete, a malomház a folyófenékbe levert cölöpökön áll. 1983 óta a malom a szlovákiai ingatlan kulturális emlékművek állami listáján szerepel.

Jókai golfklub

Jelka (Jóka) – térség: Csallóköz – régió: Alsó-Vágmente

A Pozsonytól kb. 25 km-re keletre elhelyezkedő jókai Golfklub területén a vendégek rendelkezésére áll egy driving range,  30 tágas elütőhellyel, 300 m driving rande jól megjelölt távolságokkal, finomra nyírt putting green, több mint 200 m2-es homok-bunker egyszerű, de igényes úttal 2 chipping greenre (rövid ütések), néhány füves bunker és emelkedő a játék gyakorlására dombon, sík területen, ill. rövid játékra.

A vendékek továbbá élvezhetik a naplementét, egy kávé, esetleg ásványvíz társaságában, a stílusos klubházból. A kis családtagok kipróbálhatják a nyitott játszótereket, hintákat és mászókereteket, trambulinokat és kerti játékokat is.

Welten Golf Klub

Báč (Bacsfa) – térség: Duna menti alföld, Csallóköz – régió: Dunamente

A Bacsfa (Báč) melletti Welten Golf Klub 18-lyukú mesterpályája 300 méteres driving range-dzsel (gyakorlópálya) rendelkezik. Pozsonytól 30 km-re fekszik, Dunaszerdahely irányában. A pálya már a főútról látható. Szolgáltatásaik: 3-lyukú chip-akadémia, putting green-ek, éjszakai játék (esti megvilágítás). A felújított kastélyban található a CGW klubhelysége. A Driving range vagy gyakorlórét az ütésfajták gyakorlására szolgál. A GC Welten Driving Range kategóriájában az egyetlen ilyen pálya Szlovákiában. A változatossá kialakított felület a játékosoknak lehetőséget nyújt az elütések 2 oldali gyakorlására. A DR a gyakran gyakorlók számára sem válik unalmassá. Kedvezőtlen időjárás esetén a játékosok igénybe vehetik a fedett elütőhelyet is.GK Welten Akadémia kiváló választás a kezdők számára is. A 3-lyukú gyakorlópálya lehetőséget nyújt az első tapasztalatok megszerzéséhez, zöld kártya nélkül is. Az akadémia a gyakorlott játékosok között is népszerű. Rövidesen sor kerül teljes megvilágítására.

Tanzánia kötélpark Nagymegyer

Veľký Meder (Nagymegyer) – térség: Duna menti alföld, Termálfürdő Nagymegyer, Csallóköz – régió: Dunamente

 Nagymegyer termálfürdőjének területén található a Tarzania kötélpark.  Az összesen 671 m hosszú pályáival Szlovákia leghosszabb kötélparkjai között tartják számon. 9 felvonó található a park területén, melyek összesen 334 m hosszúak. A kötélpark különféle, a magasban lógó akadályokkal nehezíti meg a kalandvágyók dolgát. Az akadályok leküzdése során minden résztvevő biztosítva van hegymászó felszerelés segítségével. A kötélpálya igénybe vétele előtt minden látogató megkapja a szükséges instrukciókkal, a mászással és a védőfelszereléssel kapcsolatban.

Thermal Corvinus Nagymegyer

Veľký Meder (Nagymegyer) – térség: Duna menti alföld, Termálfürdő Nagymegyer, Csallóköz – régió: Dunamente

A népszerű THERMAL CORVINUS fürdő Nagymegyeren, egy 100 hektáros erdős park területén helyezkedik el, Szlovákia délnyugati részében, a Dunamenti alföld régiójában. Az egész évben nyitva tartó termálpark összesen 9 termálvizes medencével várja vendégeit. A medencék vizének hőmérséklete 25 – 37°C, ami pozitív hatással van a mozgásszervi panaszokra és elősegíti a test regenerációját is. A fürdőzésen kívül számos sportolási lehetőséggel várja a gyermekeket és felnőtteket egyaránt, az egész év folyamán. A legkisebbek szórakozásáról animátorok gondoskodnak.

Termálfürdő – Felsőszeli

Horné Saliby (Felsőszeli) – térség: Duna menti alföld – régió: Alsó-Vágmente

 Felsőszeli fürdője Szlovákia déli részén található, Galánta és Selye között. A terület eredetileg egy részből állt, majd 2001-óta két termálfürdőre osztották. A fürdő fokozatosan korszerűsített, minden területe modernizált. Három termálvízzel ellátott medence szerepel a kínálatban: az olasz medence (28°C), ifjúsági medence (30°C) és a gyermekmedence – 6éves korig: élményelemekkel, 0,3m mélységgel, 30°C hőmérséklettel. A termálvíz 1559m mélységből tör a felszínre, 67°C hőmérséklettel. A szórakozáshoz 72m vízi csúszda is tartozik, érkező medencével. A sportolni vágyókat teniszpálya, röplabda és lábtenisz várja. Nyitva tartási idő a nyári időszakban: 09:00 – 18:30

Deáki Retro termálfürdő

Diakovce (Deáki) – térség: Duna menti alföld – régió: Alsó-Vágmente

A fürdő a Duna menti alföldön terül el, Selye és Galánta városok között, Deákitól 4km távolságra és Selyétől 7km-re. A termálvíz 780m mélységből tör a felszínre, 38°C hőmérséklettel. Három medence található a kínálatban, egy nagy, úszómedence és két gyermek medence. A strandon számos szálláslehetőség is található. Üdülőtelepülés is található, valamint RETRO turistaszállás felújított komplexummal. A strandon ízletes ételek is várják a vendégeket, két étterem is szerepel a kínálatban, valamint kávézó, koktél bár és terasz. Ideális helyszín lehet családi ünnepségek szervezéséhez is. A sportolási lehetőségek között strandröplabda és focipálya is található. A gyermekeket játszótér várja. 2015-től már sporteszköz kölcsönzés is szerepel a kínálatban. A strand területén ingyenes WiFi internet csatlakozás is elérhető. A termálfürdő a nyári szezonon kívül is üzemel. Ideális helyszín sport táborok, céges rendezvények, iskolázások, táborok szervezéséhez. Rendszeres szórakoztató programok is várják a vendégeket.

Green Resort Nagyborsa

Hrubá Borša (Nagyborsa) – térség: Duna menti alföld – régió: Pozsony

A Szenc mellett található Green Hill Resort golfpálya 27 lyukkal rendelkezik. Csodálatos környezet, kiváló golfpálya. Napjainkban 18 lyukú bajnoki pálya áll a rendelkezésre (PAR 72) + 9 lyukú nyilvános pálya (PAR 28). A játékosokat nagyszerű feltételek várják, a pálya teljes hossza 6661m, számos természetes akadállyal teszi próbára a kezdőket és haladókat egyaránt. A gyakorlásra szolgál egy fedett, kivilágított driving ramge is, egy 800 m2 területű putting green a 2500 m2  területű chipping area, valamint egy gyakorló bunker.